blog posts

חוק הנגישות

מה צריך לדעת ולעשות בנוגע לחוק הנגישות באינטרנט

מה הוא חוק הנגישות?

כיום המודעות לחוק “נגישות האתרים” אשר עומד להיכנס לתוקפו בתאריך 26.10 הולכת וגוברת יותר ויותר ,מכיוון שבעלי אתרים חוששים מקנס כספי גבוה של 50,000 שקל במידה ולא יתאימו את האתרים שלהם למשתמשים בעלי מוגבלויות.

אבל מה זה אומר בעצם לנגיש את האתר? ולמי?

לכ 25% מכלל משתמשי האינטרנט במדינת ישראל קיימת מוגבלות פיזית אשר מגבילה או מונעת מהם ליהנות מתוכן אתרי האינטרנט, לכן בעוד כ-3 חודשים יכנס לתוקפו חוק אשר מכריח את בעלי האתרים להתאים את אתריהם למשתמשים לקויי ראיה, עיוורים, כבדי שמיעה, חולי אפילפסיה, על מנת לאפשר להם יכולת שווה ליהנות מתוכן אינטרנטי.

כיצד להנגיש את האתר?

על מנת להנגיש את אתרכם למשתמשים בעלי מוגבלויות עליכם להבין בעזרת מפתחים ועורכי התוכן באתרכם את הפערים השימוש הקיימים כיום, אפשרות נוספת היא להתייעץ עם יועץ נגישות חיצוני אשר הוכשר על ידי משרד הכלכלה, ותפקידו לייעץ ולאשר את “נגישות” אתרכם.

דרך נוספת ודי קלה היא להוסיף לאתר תוסף נגישות אשר מקל על חווית השימוש של אותו משתמש.

לדוגמה אדם עיוור- ישתמש בתוסף אשר מקריא את הטקסט ברגע שהוא מעביר את סמן העכבר על הטקסט באתר, או לדוגמה לאדם כבד שמיעה- לתוכן הווידאו באתר יתווסף כתוביות ברורות אשר יתרמו לו בהבנת רעיון התוכן ובכך ייתנו לו סיכוי שווה ליהנות מתוכן האתר.

למה להנגיש?

חשוב להבין כי חוק הנגישות עומד לסייע לבעלי מוגבלויות וגם לבעלי אתרים, מכיוון שכרגע רבע ממשתמשי האינטרנט בארץ לא מגיעים ולא מכירים את התוכן של האתר שלך ולאחר כניסתו לתוקף ותפקודו של החוק נתח השוק יגדל מכיוון שכ1.5 מיליון משתמשים חדשים יקבלו גישה שווה לכל האתרים ויהפכו ללקוחות פוטנציאליים, כך שני הצדדים מרוויחים.

אי עמידה בתקנות חוק הנגישות עלולות לעלות לכם הרבה מאוד כסף, הקנס הפוטנציאלי והמרתיע על אי הנגשת האתר כיום עומד על סכום של כ-50,000 ש”ח ללא הוכחת נזק, מה שאומר שאם תחסכו עכשיו כנראה תשלמו הרבה מאוד אחר כך.

האם החוק חל על כל בעלי האתרים?

כן, החוק דורש מכל בעל אתר לדאוג לכך שנגישות תהיה חלק בלתי נפרד מאתר האינטרנט שלו, בדומה למהנדס בניין אשר חייב לדאוג לנגישות לדיירים נכים בבניין.

קיימת אפשרות נוספת גם לבקשת פטור מנגישות לאתר עקב נטל כלכלי כבד לבעל האתר, באמצעות פניה מסודרת לנציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן